Ravioli Alfredo with Herbs de Provence Recipe

M Saad Hussain
0

Ravioli Alfredo with Herbs de Provence Recipe

Ravioli Alfredo with Herbs de Provence Recipe

 Another classic Italian dish you’ll need to master cooking is scrumptious ravioli drenched in creamy Alfredo sauce. And this recipe will just help you do that. If you’re looking to master making pasta al dente, which is cooking pasta to the point that it’s soft but with a chew, then you’ll need to learn to do that with ravioli.

Ravioli is a type of pasta that’s usually square and has filling inside it. Some consider cooking ravioli quite tricky, but with this recipe, we’re sure that you’ll master it at a whim. This recipe manages to make a pasta gourmet dish out of just a few ingredients. Besides the perfectly cooked ravioli and creamy alfredo sauce, it’s the herbs de Provence that gives this dish its edge. It adds another layer of flavor that just completes the whole dish’s taste.

You can make this pasta dish in just under 10 minutes, so it’s great for busy days and hectic schedules. With how scrumptious this ravioli dish tastes and how fancy it looks, we’re sure your family would think you spent a decade making this masterpiece in the kitchen.

If you’re looking to indulge in a fanciful pasta dish, take a chance at our ravioli recipe! We use cheesy ravioli to complement well with the prosciutto. Our secret (or not-so-secret) ingredient is the burst of flavor that comes from the herbs de Provence. It is a blend of marjoram, oregano, rosemary, thyme, savory, and sometimes, lavender. Not to be mistaken for the usual Italian seasoning, though they have their similarities. Mix that in with some cheesy ravioli and salty meat, and you’ve got an inviting meal for dinner.

The best thing about our recipe is that it’s so easy to make! It’s different from a normal alfredo pasta, as ours come with the herbs de Provence to add a new layer to it. It’s also effortless to customize, especially for the ravioli you intend to use. If you also have a ton of spices on hand, you don’t even need to run to the grocery to get a herbs de Provence shaker. You can create the mix yourself, and add a touch more to your liking. Plus, the whole cooking process takes only 10 minutes. This is a great ravioli recipe to cook when you don’t have time after a long day’s work! This recipe is also part of our 20 easy culinary recipes that you can master!

Ravioli is so easy to make in a hurry, especially as the pasta itself comes in a package. If you’re interested in creating another ravioli recipe like this, we have plenty to offer. Try out our Gorgonzola Walnut Ravioli with Sage Butter for another creamy but more earthy ravioli dish. And if you think there’s something missing with it? Go and pair your ravioli plate with our Low-Calorie Italian Bread recipe. Smear it with butter and toast it to golden brown perfection for a lovely side! Serve it quickly on your romantic dinner for two or make enough to have leftovers for tomorrow.

How To Make Ravioli Alfredo with Herbes de Provence

Cook: 10 mins

Total: 10 mins

Serves: 4 People

Ingredients

  1. 1 lb cheese ravioli, or any filled ravioli or tortellini of your choice
  2. ½ tbsp butter
  3. ½ tbsp herbs de Provence
  4. 1 cup heavy cream
  5. 4 oz prosciutto, sliced

Instructions

  1. Cook the pasta according to its package directions.
  2. Five minutes before the pasta finishes cooking, melt the butter in a medium-sized skillet.
  3. Add the herbs de Provence to the melting butter. Once the butter is completely melted, add the cream and the sliced prosciutto.
  4. Slowly bring the contents of the skillet to a simmer, then thicken the sauce to your desired consistency.
  5. Next, drain the pasta and add it to the sauce, stirring gently for 2 minutes.
  6. Once the pasta is coated in the sauce, serve it on a plate with some toasted garlic for added flavor. Bon Appétit!

Nutrition

  1. Sugar: 2 g
  2. Calcium: 71 mg
  3. Calories: 715 kcal
  4. Carbohydrates: 49 g
  5. Cholesterol: 161 mg
  6. Fat: 48 g
  7. Fiber: 3 g
  8. Iron: 13 mg
  9. Potassium: 101 mg
  10. Protein: 21 g
  11. Saturated Fat: 22 g
  12. Sodium: 927 mg
  13. Vitamin A: 956IU
  14. Vitamin C: 1 mg

ایک اور کلاسک اطالوی ڈش جس کی آپ کو کھانا پکانے میں مہارت حاصل کرنے کی ضرورت ہوگی وہ کریمی الفریڈو ساس میں بھیگی ہوئی شاندار راویولی ہے۔ اور یہ نسخہ آپ کو ایسا کرنے میں مدد دے گا۔ اگر آپ پاستا ال ڈینٹے بنانے میں مہارت حاصل کرنے کے خواہاں ہیں، جو پاستا کو اس حد تک پکا رہا ہے کہ یہ نرم ہے لیکن چبا کر، تو آپ کو راویولی کے ساتھ ایسا کرنا سیکھنا ہوگا۔

Ravioli پاستا کی ایک قسم ہے جو عام طور پر مربع شکل کی ہوتی ہے اور اس کے اندر بھرا ہوتا ہے۔ کچھ لوگ راویولی کو پکانا کافی مشکل سمجھتے ہیں، لیکن اس نسخے کے ساتھ، ہمیں یقین ہے کہ آپ اس میں مہارت حاصل کر لیں گے۔ یہ نسخہ صرف چند اجزاء سے پاستا کی عمدہ ڈش بنانے کا انتظام کرتا ہے۔ بالکل پکی ہوئی راویولی اور کریمی الفریڈو ساس کے علاوہ، یہ جڑی بوٹیاں ڈی پروونس ہے جو اس ڈش کو اس کی برتری دیتی ہے۔ اس میں ذائقے کی ایک اور پرت شامل ہوتی ہے جو کہ پوری ڈش کے ذائقے کو مکمل کرتی ہے۔

آپ اس پاستا ڈش کو صرف 10 منٹ سے کم وقت میں بنا سکتے ہیں، لہذا یہ مصروف دنوں اور مصروف شیڈولز کے لیے بہت اچھا ہے۔ اس راویولی ڈش کا ذائقہ کتنا شاندار ہے اور یہ کتنی فینسی لگتی ہے، ہمیں یقین ہے کہ آپ کا خاندان سوچے گا کہ آپ نے باورچی خانے میں اس شاہکار کو بنانے میں ایک دہائی گزاری۔

اگر آپ ایک شاندار پاستا ڈش میں شامل ہونا چاہتے ہیں، تو ہماری راویولی کی ترکیب پر ایک موقع لیں! ہم prosciutto کے ساتھ اچھی طرح سے تکمیل کرنے کے لئے cheesy ravioli کا استعمال کرتے ہیں. ہمارا خفیہ (یا اتنا خفیہ) جزو ذائقہ کا پھٹنا ہے جو جڑی بوٹیوں ڈی پروونس سے آتا ہے۔ یہ مارجورم، اوریگانو، روزمیری، تھائم، سیوری اور بعض اوقات لیوینڈر کا مرکب ہے۔ عام اطالوی مسالا کے لئے غلطی نہ کی جائے، اگرچہ ان کی مماثلتیں ہیں۔ اسے کچھ پنیر والی راویولی اور نمکین گوشت کے ساتھ مکس کریں، اور آپ کو رات کے کھانے کے لیے دعوت دینے والا کھانا مل گیا ہے۔

ہماری ترکیب کے بارے میں سب سے اچھی بات یہ ہے کہ اسے بنانا بہت آسان ہے! یہ عام الفریڈو پاستا سے مختلف ہے، کیونکہ ہمارے پاس اس میں ایک نئی پرت شامل کرنے کے لیے جڑی بوٹیاں ڈی پروونس آتی ہیں۔ اپنی مرضی کے مطابق بنانا بھی آسان ہے، خاص طور پر اس راویولی کے لیے جسے آپ استعمال کرنا چاہتے ہیں۔ اگر آپ کے پاس ایک ٹن مسالے بھی ہیں، تو آپ کو ہربس ڈی پروونس شیکر حاصل کرنے کے لیے گروسری کی طرف بھاگنے کی بھی ضرورت نہیں ہے۔ آپ خود مکس بنا سکتے ہیں، اور اپنی پسند کے مطابق مزید ایک ٹچ شامل کر سکتے ہیں۔ اس کے علاوہ، کھانا پکانے کے پورے عمل میں صرف 10 منٹ لگتے ہیں۔ جب آپ کے پاس دن بھر کے کام کے بعد وقت نہیں ہوتا ہے تو کھانا پکانے کے لیے یہ ایک بہترین راویولی نسخہ ہے! یہ نسخہ ہماری 20 آسان کھانا پکانے کی ترکیبوں کا بھی حصہ ہے جن میں آپ مہارت حاصل کر سکتے ہیں!

Ravioli جلدی میں بنانا بہت آسان ہے، خاص طور پر جیسا کہ پاستا خود ایک پیکج میں آتا ہے۔ اگر آپ اس طرح کی ایک اور راویولی ترکیب بنانے میں دلچسپی رکھتے ہیں، تو ہمارے پاس پیش کرنے کے لیے بہت کچھ ہے۔ ایک اور کریمی لیکن زیادہ مٹی والی راویولی ڈش کے لیے سیج بٹر کے ساتھ ہماری Gorgonzola Walnut Ravioli کو آزمائیں۔ اور اگر آپ کو لگتا ہے کہ اس میں کچھ کمی ہے؟ جاؤ اور اپنی راویولی پلیٹ کو ہماری کم کیلوری والی اطالوی روٹی کی ترکیب کے ساتھ جوڑیں۔ اسے مکھن کے ساتھ سمیر کریں اور خوبصورت پہلو کے لیے سنہری بھوری رنگت پر ٹوسٹ کریں! اسے اپنے رومانوی رات کے کھانے پر جلدی سے دو کے لیے پیش کریں یا اتنا بنائیں کہ کل کے لیے بچا ہو۔

ہربیس ڈی پروونس کے ساتھ راویولی الفریڈو بنانے کا طریقہ

پکانا: 10 منٹ

کل: 10 منٹ

خدمت کرتا ہے: 4 افراد

اجزاء

1 lb پنیر کی راویولی، یا آپ کی پسند کی کوئی بھری ہوئی راویولی یا ٹورٹیلینی
½ چمچ مکھن
½ چائے کا چمچ جڑی بوٹیاں ڈی پروونس
1 کپ ہیوی کریم
4 اوز پراسیوٹو، کٹا ہوا

ہدایات

پاستا کو اس کے پیکیج کی ہدایات کے مطابق پکائیں۔
پاستا پکانے سے پانچ منٹ پہلے، مکھن کو درمیانے درجے کی کڑاہی میں پگھلا دیں۔
پگھلنے والے مکھن میں جڑی بوٹیاں ڈی پروونس شامل کریں۔ ایک بار جب مکھن مکمل طور پر پگھل جائے تو کریم اور کٹے ہوئے پراسیوٹو کو شامل کریں۔
دھیرے اسکیلیٹ کے مواد کو ابالنے پر لائیں، پھر چٹنی کو اپنی مطلوبہ مستقل مزاجی پر گاڑھا کریں۔
اس کے بعد، پاستا نکالیں اور اسے چٹنی میں شامل کریں، 2 منٹ کے لیے آہستہ سے ہلاتے رہیں۔
ایک بار جب پاستا کو چٹنی میں لیپ کر لیا جائے تو اسے مزید ذائقے کے لیے پلیٹ میں کچھ ٹوسٹ شدہ لہسن کے ساتھ پیش کریں۔ بون اپیٹیٹ!

غذائیت

چینی: 2 گرام
کیلشیم: 71 ملی گرام
کیلوریز: 715 کیلوری
کاربوہائیڈریٹس: 49 گرام
کولیسٹرول: 161 ملی گرام
چربی: 48 گرام
فائبر: 3 گرام
آئرن: 13 ملی گرام
پوٹاشیم: 101 ملی گرام
پروٹین: 21 گرام
سیر شدہ چربی: 22 گرام
سوڈیم: 927 ملی گرام
وٹامن اے: 956IU
وٹامن سی: 1 ملی گرام

Tags

Post a Comment

0Comments

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*